skip to Main Content

Владата ќе организира наградна игра ,,Мој ДДВ, моја награда“

Владата ќе организира наградна игра ,,Мој ДДВ, моја награда“
  • 09.10.2019

На предлог на Министерството за финансии, со цел понатамошно зајакнување на фискалната дисциплина и подигањето на свеста на граѓаните за задолжително барање и земање на фискални сметки, на вчерашната седница на владата е усвоена информацијата за организирање наградна игра „Мој ДДВ, моја награда“.

Мерката ќе генерира дополнителни приходи за граѓаните, а ќе ја спроведува Државната лотарија на Република Северна Македонија, како овластено трговско друштво во целосна сопственост на државата, во соработка со Министерството за финансии и Управата за јавни приходи, соопшти владата.

Back To Top