skip to Main Content

(Видео) Арсовски: „Дуинг Бизнис“ потврди дека економијата во Република Македонија тоне

(Видео) Арсовски: „Дуинг Бизнис“ потврди дека економијата во Република Македонија тоне
  • 27.10.2019

„Светската банка преку својата публикација „Дуинг Бизнис“ која излегува еднаш годишно, потврди дека економијата во Република Македонија едноставно тоне. Република Македонија, на листата на Дуинг Бизнис падна за 7 места од 10 на 17 место во светот. Тоа автоматски докажува дека Владата не работи ништо ама баш ништо за одржување на бизнис климата, а не пак за подобрување“, вели денеска Димче Арсовски, Портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

„Залудни се спиновите од страна на Министерката Нина Ангеловска дека сме се уште први во регионот или пак пред дваесет и неколку земји во Европа. Залудни се тие спинови сепак се покажа дека ништо не се работи на полето на реформите за подобрување на економијата“, посочува Арсовски.

Back To Top